Salmiakkiässät – juhlapöydän klassikkopikkuleivät saavat uuden villin vivahteen
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minSalmiakkiässät saapuivat haastamaan perinteiset kaneliset pikkuleivät! Näiden herkkupalojen suolainen makeus koukuttaa aivan uudella tavalla.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.5.2020

Salmiakkiässät – juhlapöydän klassikkopikkuleivät saavat uuden villin vivahteen
Ainekset (45 kpl)
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlsokeria
- 2 pientä munaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rkllakritsijauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Pinnalle
- 1 dlsokeria
- 1 dlsalmiakkilastuja (Sallinen)
Salmiakkiässät leivotaan näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
- Yhdistä vehnäjauhot, lakritsijauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää jauhoseos vaahdotettuun voi-munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Mittaa sokeri ja salmiakkilastut tehosekoittimen kulhoon ja jauha hienoksi. Voit murskata ne myös pienessä kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos laakealle lautaselle.
- Leivo taikinasta sormenpaksuisia pitkiä tankoja jauhotetuin käsin. Leikkaa tangot noin 8 sentin pituisiksi paloiksi. Pyörittele tangot salmiakki-sokeriseoksessa. Taittele tangot S-kirjaimen muotoisiksi pikkuleiviksi. Nosta pikkuleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista salmiakkiässiä uunin keskitasolla 225 asteessa 5–7 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0