Kotivinkki

Salmiakkiässät – juhlapöydän klassikkopikkuleivät saavat uuden villin vivahteen

1 h 40 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 10 min
Salmiakkiässät saapuivat haastamaan perinteiset kaneliset pikkuleivät! Näiden herkkupalojen suolainen makeus koukuttaa aivan uudella tavalla.
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (45 kpl)

  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlsokeria
  • 2 pientä munaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rkllakritsijauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa

Pinnalle

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsalmiakkilastuja (Sallinen)
Tulosta

Salmiakkiässät leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, lakritsijauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää jauhoseos vaahdotettuun voi-munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Mittaa sokeri ja salmiakkilastut tehosekoittimen kulhoon ja jauha hienoksi. Voit murskata ne myös pienessä kulhossa sauvasekoittimella. Kaada seos laakealle lautaselle.
  5. Leivo taikinasta sormenpaksuisia pitkiä tankoja jauhotetuin käsin. Leikkaa tangot noin 8 sentin pituisiksi paloiksi. Pyörittele tangot salmiakki-sokeriseoksessa. Taittele tangot S-kirjaimen muotoisiksi pikkuleiviksi. Nosta pikkuleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista salmiakkiässiä uunin keskitasolla 225 asteessa 5–7 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »