Salmiakki-sitruunadonitsit

45 min
3.8
0

Salmiakki-sitruunadonitsit

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 50 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja (erikois)
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3 rklturkinpippurirouhetta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi.

Lisää sitruunankuori ja munat yksitellen, koko ajan vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa.

Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voitele donitsipellin syvennykset voilla.

Siirrä taikina pursotuspussiin. Pursota taikinaa pellin syvennyksiin. Älä täytä syvennyksiä piripintaan vaan jätä kohoamisvaraa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, donitsien koosta riippuen. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa nestettä tai sokeria, kunnes saat kuorrutuksesta jämäkkää mutta notkeaa. Levitä kuorrutus sitruunadonitseille.

Ripottele päälle turkinpippurirouhetta. Tarjoa salmiakki-sitruunadonitsit mahdollisimman tuoreina.

  • Pieniä donitseja tulee taikinasta 30 kpl.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä