Maku

Salaatti paahdetuista kasviksista ja fetajuustosta

30 min
GL
KA
LA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklpestoa
  • 1/4 kplkeräsalaattia
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 10-13 %)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Pese ja valuta kirsikkatomaatit, paprika ja kesäkurpitsa. Halkaise paprika ja poista sen sisukset. Pilko paprika ja kesäkurpitsa kookkaiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pane kasvispalat ja tomaatit kookkaaseen kulhoon. Valuta sekaan öljy ja mausta seos suolalla ja pippurirouheella. Kumoa kasviseos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet kaunista paistoväriä. Nosta pelti uunista. Kumoa jäähtyneet kasvikset kookkaaseen kannelliseen eväsrasiaan ja lisää sekaan pestokastike. Sekoita ja revi päälle salaatti ja pienitty fetajuusto. Sulje kansi ja pakkaa mukaan kylmälaukkuun haarukoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0