Siikaa napolilaisten kalastajien tyyliin! Saku Tuomisen helppo resepti hurmaa – ”Rakastan yksinkertaista ruokaa ja puhtaita makuja”
Maidoton
Gluteeniton
Munaton
22 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 min
Yrittäjä, kirjailija ja ravintoloitsija Saku Tuominen valmistaa mielellään kalat kokonaisina. Liemessä kypsennetyn siian hän tarjoaa vihreän salaatin ja paahdetun maalaisleivän kanssa. Myös peruna tai riisi sopivat lisukkeeksi. ”Rakastan yksinkertaista ruokaa ja puhtaita makuja. Siikaa acqua pazzan idea on peräisin napolilaisilta kalastajilta, jotka kypsensivät saaliinsa merivedessä oliiviöljyn ja tomaattien kanssa”, Tuominen kertoo.
Hiero suola kalojen sisä- ja ulkopinnoille. Hienonna yrtit. Pane puolet yrteistä kalojen sisään.
Hienonna kevätsipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita ja chiliä öljyssä isolla paistinpannulla muutama minuutti. Lisää fenkoli ja kokonaiset tomaatit sekä oliivit.
Nosta kalat pannulle. Lisää viini ja vesi. Anna kiehua matalalla lämmöllä 5–7 minuuttia. Käännä kalat ja valele niitä pannussa olevalla liemellä. Ripottele sitruunankuoriraaste ja loput yrtit kalojen pinnalle. Anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
Riko haarukalla osa kirsikkatomaateista. Tarkista kalojen kypsyys kokeilemalla irtoaako selkäevä. Purista sitruunan mehua päälle.