Maku

Saksalaiset perunaletut

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Helpot ja herkulliset perunaletut vievät makumatkalle Saksaan.
3.33
1
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness


Ainekset (10 kpl)

  • 6 kplkiinteitä perunoita
  • 3 kplkanamunia
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1-2 tlsuolaa
  • 1-2 tlmustapippuria rouhittuna
  • 1-2 rklkuivattuja tai tuoreita yrttejä
Tulosta

Aloita kuorimalla perunat. 

Raasta perunat tai käytä mandoliinia. 

Silppua sipuli. 

Sekoita isossa kulhossa silputtu sipuli, raastetut perunat, kananmunat, jauhot ja mausteet. 

Sekoita hyvin. 

Kuumenna suurehko paistinpannu hieman keskilämpöä korkeammalle lämmölle ja lisää öljy.

Nosta n. reilu ruokalusikallinen taikinaa pannulle (minulla mahtui yleensä n 3-4 lettua kerralla pannulle) ja paista kauniin värisiksi molemmilta puolilta. 

Lämmitä uuni n. 100-120 asteeseen ja nosta pannulta valmiit letut uuniin lämmittelemään. 

Tarjoile vihreän salaatin ja mieleisen kastikkeen kanssa. 

MITÄ PIDIT?
3.33