Sakea valkosipulikeitto (Sopa de ajos)
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Reseptin ainekset 6 annosta
300 gvaaleaa leipää (hieman kuivahtanutta)
3/4 dloliiviöljyä
8 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
12 dlkasvislientä
1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
6 kplmunaa
Koristeluun
1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
Kuutioi kuorettomaksi leikattu leipä. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja ruskista leipäkuutiot siinä. Lisää valkosipuli ja anna sen hieman ruskistua. Lisää joukkoon kasvisliemi. Mausta cayennenpippurilla. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin vartin verran, kunnes seos on tasaista ja vellimäisen sakeaa. Tarkista maku. Jaa valkosipulikeitto kuuteen uuninkestävään kulhoon. Riko jokaiseen kulhoon varovasti yksi muna ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes muna on hyytynyt. Tarjoa sakea valkosipulikeitto kuumana.