Maku

Sahramitryffeli-suklaatorttu

3 h 15 min
0
0

Sahramitryffeli-suklaatorttu

MU
KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1/2 dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja

Tryffelitäyte

  • 1/4 dlkuohukermaa
  • 1/2 rklvoita
  • 60 gtummaa suklaata (hienonnettuna)

Sahramitryffelikerros

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 gsahramia

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Valmista taikina vaivaamalla kädenlämpöinen voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Painele taikina halkaisijaltaan noin 16-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa 10–15 minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista tryffelitäyte. Kaada kiehautettu kuohukerma ja voi paloitellun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on liuennut nesteeseen.
Kaada seos torttupohjan päälle puoleenväliin reunaa. Nosta peitettynä viileään noin tunniksi.
Valmista sahramitryffeliseos. Hienonna suklaa ja pane se kulhoon. Kiehauta keskenään loput ainekset ja kaada kuuma seos suklaarouheen päälle. Sekoita ja peitä seoksella tortun tryffelipinta.
Peitä torttu ja nosta viileään jäähtymään noin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä