Maku

Sahramirisotto savustetun kinkun kera

30 min
5
0

Sahramirisotto savustetun kinkun kera

Keväisen keltainen maukas sahramirisotto maissin ja savustetun kinkun kera vie ruokailun hiukan hienostuneemmalle tasolle. Tämä on maailman paras ja siistein eväsruoka ja mikä väri, voitko vastustaa?
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 2 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 dlkuivaa omenasiideriä
  • 8 dlkanalientä
  • 1 kpltölkkimaissia (1 purkki)
  • 150 gsavustettua kinkkua (pieninä paloina)
  • 3/4 dlcheddar juustoa raastettuna
  • 1 dlruohosipulia
  • 0,5-3/4 tlsahramia

Lisäksi

  • suolaa ja mustaapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Tee valmiiksi 8 dl kanalientä ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja kullota rasvassa parin minuutin ajan. Lisää riisi ja sekoittele sipuleihin parin minuutin ajan. Lisää siideri ja sekoittele, anna vetäytyä. Lisää pari desiä kanalientä, sekoittele kunnes riisi imee nesteen itseensä noin viitisen minuutin ajan, lisää jälleen pari desiä kanalientä ja toimi samoin. Toista kunnes kanaliemi on käytetty ja riisi vaikuttaa kypsältä. Lisää viimeisen kanaliemilisäyksen kanssa maissi sekä sahrami. Lopuksi sekoita joukkoon pilkottu savustettu kinkku sekä reilusti ruohosipulia ja juustoraaste. Sekoita parin minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää hiukan mustaapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Tarjoile ja lisää päälle reilusti ruohosipulia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä