Kotivinkki

Sahramipullarinkilät

0
0

Sahramipullarinkilät

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gvoita
  • 2½ dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 gsahramia
  • (½ rkl kardemummaa)
  • 5-6 dlvehnäjauhoja
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria koristeluun
  • (koristenauhaa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen voi. Lisää hiiva. Sekoita voi-maitoseoksen joukkoon kananmunat, sokeri ja mausteet. Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile palat pötköiksi ja jaa molemmat tasaisesti 10–12 osaan.

3. Leivo jokainen pala noin 25 cm pitkäksi ja alle 1 cm ohueksi säikeeksi. Ota säikeen keskikohta etusormen ja peukalon väliin roikkumaan ja toisen käden sormilla kiinni säikeen toisesta päästä. Pyöritä tätä säiettä ilmassa vapaasti roikkuvan ympärille. Pyöräytä muodostunut kierre rinkiläksi ja nipistä päät kiinni toisiinsa.

4. Kohota hetki, voitele kananmunalla,?koristele raesokerilla ja paista 225-?asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes rinkilät ovat kauniin kullanruskeita.

5. Ripusta jäähtyneet rinkilät kuuseen sellaisenaan tai halutessasi kieputa niiden ympärille koristenauhaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä