Kotivinkki

Sahramipulla

1 h
0
0

Sahramipulla

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 50 gtuorehiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 2½ dlsokeria
  • 1annospussisahramia
  • 2 tlsuolaa
  • 100 gtuorejuustoa
  • noin 15 dlvehnäjauhoja
  • 150 gmargariinia

Voiteluun:

  • 1luomukananmuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sitten sokeri, sahrami, suola ja tuorejuusto.

2. Lisää jauhoja sekaan vähitellen. Alusta taikina huolella vaivaten tasaiseksi ja kimmoisaksi. Lisää huoneenlämpöinen margariini alustamisen loppu-vaiheessa.

3. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Muotoile haluamiasi joulupullamalleja taikinasta. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

5. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele esimerkiksi rusinoilla tai raesokerilla.

6. Paista pienet pullat 225 asteessa uunin keskitasossa 10–15 minuuttia. Paista isompia pullia, kuten pitkoja, 175–200 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Vinkki!

Vinkki Kokeile maustamattoman tuorejuuston tilalla vaniljalla tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa tai korvaa se vastaavalla määrällä mantelimassaa. Kokeile maustamattoman tuorejuuston tilalla vaniljalla tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa tai korvaa se vastaavalla määrällä mantelimassaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä