Maku

Sahramiomenat toscakuorrutteella

25 min
5
0

Sahramiomenat toscakuorrutteella

Herkulliset sahramilla maustetut omenat toscakuorrutteella, kerrassaan vastustamaton väri- ja makuyhdistelmä. Gluteeniton jouluherkku.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 3 dlsokeria
  • 0,5 gsahramia (1 pussi)
  • 4 kplomenaa (isoja )
  • 0,5 kplsitruunaa

Toscakuorrute

  • 50 gvoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 1 rklmantelijauhoja
  • 1 rklkermaa
  • 50 gmantelilastuja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuoritaan omenat, puristetaan päälle situunaa ja laitetaan isoon vesikulhoon, jottei pinta värjänny. Sekoitetaan kattilassa vesi, sokeri ja sahrami. Kuumennetaan sekoittaen kiehuvaksi ja lisätään vesikulhosta noukitut omenat. Keitetään omenoita hiljalleen reilu viisi minuuttia välillä käännellen. Nostetaan omenat paistoastiaan. Sekoitetaan kattilassa kuorrutteen ainekset, kuumennetaan, annetaan hetken hiljalleen kuplia koko ajan sekoitellen ja kaadetaan seos omenien päälle. Paistetaan uunissa 10-15 minuuttia 200 asteessa niin, että toscakuorrute saa kauniin värin. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä