Maku

Sahramilla maustettu fenkoli-lohikeitto

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mausteet tekevät tästä lohikeitosta ihanan lämmittävän ja ylellisen. Täydellinen kylmän vuodenajan lohturuoka.
GL
MU
3.6
0
Julkaistu: 13.9.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1–2 kplfenkolia
  • 1 kpliso sipuli
  • 3–4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1–2 kplvihreää chiliä
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 3 rklvoita tai öljyä
  • tuoretta inkivääriä (2 cm:n pala hienoksi raastettuna)
  • 4–6 kplaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 7 dlvettä
  • 3 rklkalafondia
  • 2 rklsokeria
  • 0,5 gsahramia (1 pussi)
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 400 glohifileetä (nahatonta)
  • 1/4 tlsuolaa
  • korianteria silputtuna (1 ruukku)
Tulosta

Halkaise, huuhtele ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi hienoksi.

Jauha morttelissa korianterin-, sinapin- ja fenkolinsiemenet, chilit ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva kattilassa ja lisää morttelissa murskattu tahna. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta mausteita. 

Lisää kattilaan raastettu inkivääri, silputut aurinkokuivatut tomaatit, sipulit, fenkoliviipaleet ja tomaattipyree. Kuullota keskilämmöllä 3–4 minuuttia.

Lisää vesi, fondi, sokeri ja sahrami. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Lisää kookosmaito ja jatka hauduttamista vielä 5 minuuttia.

Leikkaa lohifilee kuutioiksi, ripauta pinnalle suolaa ja lisää palat keittoon. Lisää silputtu korianteri. Lohipalat kypsyvät kuumassa keitossa parissa minuutissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Kommentoi »