Maku

Sahrami-valkosuklaapullat

1 h 15 min
4.5
3

Sahrami-valkosuklaapullat

Sahrami tekee makean valkosuklaisista pullista sopivan talvisia ja kauniin keltaisia. Nämä pullat ovat makean ystävän ykkösvalinta!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Taikina

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 100 gvoita
  • 1 gsahramia (2 pussia)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 17 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 50 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 200 gvalkosuklaata

Lisäksi

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlmantelirouhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata voi. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon sahrami, sulatettu voi, sokeri sekä rahka. 

Sekoita puuhaarukalla joukkoon noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitten loput jauhot vähän kerrallaan käsin vaivaten. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.

Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa n. 30 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut kooltaan. 

Jaa kohonnut taikina kahteen. Kauli jauhotetulla alustalla kahdeksi n. sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levyjen pinnalle huoneenlämpöinen voi ja rouhittu valkosuklaa. Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa kumpikin n. 20 palaan. 

Aseta pullat paperimuotteihin ja anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai mantelilastuja. Paista uunissa n. 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkki!

- Kannattaa käyttää metallikulhoa, koska sahrami voi värjätä esimerkiksi valkoisen muovikulhon keltaiseksi.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä