Kotivinkki

Sahrami-aprikoosileipä – herkullinen lämpimäinen ilahduttaa lahjana tai myyjäispöydässä

1 h 40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 15 min
Makean suolainen sahrami-aprikoosileipä on nappivalinta suolaisten juustojen seuraan. Kranssiksi muotoiltu leipä on myös oiva joululahja tai myyjäisherkku. Poimi ohje talteen!
4.8
0
Julkaistu: 21.11.2022


Reseptin ainekset (Noin 25 viipaletta)

  • 8kuivattua aprikoosia
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2½ tlkuivahiivaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 3 dllämmintä vettä (42 °C)
  • 2 tlhunajaa
  • ½ pss eli 0,25 g sahramia
  • 2 rklöljyä

Lisäksi

  • 1muna voiteluun
  • 1 dlsiemensekoitusta
  • 2 tlsormisuolaa
Tulosta

Sahrami-aprikoosileipä – ohje:

  1. Leikkaa aprikoosit kuutioiksi. Sekoita jauhoihin hiiva ja suola. Lisää lämmin vesi ja hunaja käsin vaivaten tai monitoimikoneella sekoittaen.
  2. Sekoita sahrami öljyyn ja alusta se taikinan joukkoon yhdessä aprikoosikuutioiden kanssa. Anna taikinan koho­ta liinan alla kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä osat pitkiksi, ø noin 2-senttisiksi tangoiksi. Letitä tangot pitkäksi pitkoksi ja kiepsauta pitko kranssin muotoon uuni­pellille. Anna kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.
  4. Voitele kranssi munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta sekä sormisuolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunis­sa 20–25 minuuttia.

Vinkki!

Leipä kannattaa nauttia tuoreeltaan leivontapäivänä tai pakastaa heti sen jäähdyttyä.

Kommentoi »