4,3(11)
Sadonkorjuupiiras
Munaton
Kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 dlkevytmaitoa
3 rklrypsiöljyä
Täyte
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
250 gporkkanaa
150 gpalsternakkaa
100 gjuuriselleriä
1 rklrypsiöljyä
2 dlvettä
1 tltimjamia
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
Pinnalle
50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta seos haudutuksen aikana. Anna ylimääräisen nesteen haihtua. Lisää juustoraaste. Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.