Maku

Sadonkorjuupiiras

1 h 5 min
4.3
0

Sadonkorjuupiiras

MU
KA
0
4.3
Teksti Tiina Räisänen, Emilia Kolari
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 3 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 250 gporkkanaa
  • 150 gpalsternakkaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta seos haudutuksen aikana. Anna ylimääräisen nesteen haihtua. Lisää juustoraaste. Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä