Maku

Sadonkorjuun kasviskeitto

40 min
4.5
0

Sadonkorjuun kasviskeitto

MU
GL
0
4.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplpurjoa (hienonnettuna)
  • 150 gkeräkaalia (hienonnettuna)
  • 400 gtomaattia (säilyke)
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 8 dllihalientä
  • 2 kplporkkanaa (paloiteltuna)
  • 100 gkukkakaalia (paloiteltuna)
  • 100 gparsakaalia (paloiteltuna)
  • 50 gpersiljaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 60 gpaistettua pekonia
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Paloittele ensin porkkanat, kukkakaalit ja parsakaalit pieniksi paloiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Nosta ne siivilään valumaan.
Soseuta säilyketomaatit sauvasekoittimella sileäksi seokseksi.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää hienonnettu purjo ja kaali ja anna niiden pehmetä noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattisose, viini ja laakerinlehdet ja anna liemen kiehahtaa.
Lisää lihaliemi ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
Lisää esikeitetyt kasvikset, silputtu persilja ja mausteet ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia.
Tarjoa keittoa paahdettujen pekonikuutioiden ja ranskankerman kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä