4,3(3)
Kaikilla kasviksilla, kiitos! Höyryävä talkookeitto on ylistys sadonkorjuukaudelle
Gluteeniton
Maidoton
40 min
Kutsu kaverit talkoisiin ja tarjoa illan tummuessa höyryävää keittoa. Talkookeitto saa ruokaisuutta pavuista. Kun lusikoit sopan päälle vielä lipstikkapestoa ja chorizomurua, tuloksena on syysruoka, johon tulee himo.
Julkaistu 1.9.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
6perunaa (300 g)
4porkkanaa (400 g)
2pientä kesäkurpitsaa
200 gvihreitä papuja
2sipulia
4valkosipulinkynttä
2tomaattia
3 rkloliiviöljyä
2vahvaa timjaminoksaa
2laakerinlehteä
½ dltomaattipyreetä
12–13 dlkasvislientä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 dlvalko- tai cannellinipapuja ( ­käyttövalmiita)
Chorizomuru
200 gchorizo-raakamakkaraa (tai muuta mausteista raakamakkara)
1 dlpinjansiemeniä
1 dllehtipersiljaa hienonnettuna

Talkookeitto – ohje:

  1. Valmista chorizomuru. Paista pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Leikkaa makkarat pituussuunnassa halki ja kaavi sisus kylmälle, kuivalle paistinpannulle. Kuumenna ja ruskista ­liha omassa rasvassaan. Murustele liha pieneksi puulastalla. Voit surauttaa kypsät makkarapalat pienemmiksi myös koneella. Yhdistä makkaramuru, pinjansiemenet ja lehtipersilja.
  2. Lipstikkapeston ohjeen löydät täältä.
  3. Kuori sitten keittoa varten perunat ja porkkanat. Leikkaa ne kuutioiksi.
  4. Huuhtele kesäkurpitsat ja vihreät pavut. Leikkaa kesäkurpitsat paloiksi. Leikkaa pavuis­ta päät ja paloittele ne pienemmiksi.
  5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit.
  6. Kuumenna öljy ja kuullota perunoita, porkkanoita, sipuleita ja tomaatteja kevyesti timjaminoksan ja laakerinlehtien kanssa. ­Lisää tomaattipyre, kasvisliemi ja mausteet.
  7. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kesäkurpitsat ja molemmat pavut. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmenneet. Tarjoa keiton kanssa lipstikkapestoa ja chorizomurua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.