Maku

Sadonkorjuukeitto

45 min
4.5
0

Sadonkorjuukeitto

MU
GL
0
4.5
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplpunajuurta
  • 4 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 100 gpalsternakkaa
  • 500 gkeräkaalia
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 20 dlvettä
  • 6 rkllihafondia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 5 rklpunaviinietikkaa
  • 1/4 tltabascoa
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)

Lisäksi

  • 250 gbraatvurstia
  • 170 gpekonia
  • 250 gsmetanaa
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 50 gmaissilastuja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulit sekä valkosipulit. Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Lisää kattilaan vesi, fondi, kasvisraasteet ja mausteet, viinietikkaa ja tabascoa lukuun ottamatta. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.

Keiton kiehuessa, viipaloi bratwurstit. Paista makkarapalat ja pekonit kuumalla pannulla rapeiksi.

Mausta smetana piparjuuritahnalla.

Murustele nacholastuja hieman pienemmiksi.

Tarkista sadonkorjuukeitosta liemen määrä ja lisää vettä tarvittaessa. Mausta viinietikalla ja tabascolla, kiehauta. Lisää persilja ja nosta pöytään.

Tarjoa sadonkorjuukeiton kanssa pekonia, bratwursteja, smetanaa ja nachoja. Jokainen ruokailija voi täydentää keittonsa haluamallaan lisukkeella.

•Keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä, joten voit huoletta valmistaa keiton talkoita edeltävänä päivänä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä