Kotivinkki

Sacherkääretorttu sulattaa sydämet! Valuvan suklaan ja aprikoosihillon yhdistelmää on mahdoton vastustaa

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Piilota sacherkääretortun sisään aprikoosihilloa ja suklaatäytettä. Komea herkku viimeistellään valuttamalla suklaata myös tortun päälle. Joko saa ottaa palan?
KA
4.2
2
Julkaistu: 17.2.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl aprikoosihilloa

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
Tulosta

Sacherkääretorttu leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munasokeriseoksen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja sen jälkeen puhtaalle leivinpaperille.
  2. Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä kerman kanssa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Vatkaa täytettä sen jälkeen sähkövatkaimella noin 5 minuuttia tai kunnes se muuttuu astetta vaaleammaksi ja kuohkeammaksi.
  3. Levitä aprikoosimarmeladi torttulevylle. Lusikoi suklaatäyte hillon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri levy tiiviiksi rullaksi.
  4. Paloittele kuorrutteen suklaa ja sulata se kerman kanssa. Valuta sacherkääretortun päälle.

Vinkki!

Koristele kääretorttu halutessasi maitosuklaalla. Sulata pari riviä suklaata ja valuta ohuena nauhana lusikalla leivinpaperin päälle kuvioita. Irrota kovettuneet kuviot varovasti paperista ja nosta kääretortun päälle.

2 kommenttia