Saaristolaisleipäpelti – sitruunakermalla, mädillä ja lohella höystetyt herkkupalat isollekin juhlaseurueelle

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Saaristolaisleipäpelti kruunataan sitruunakermalla, lohella ja mädillä. Kasvistäytteeksi sopivat mainiosti kaurafraiche, porkkala ja merilevävalmiste. Mikä ihana suupala vaikka sangrian kanssa!
5
0
Julkaistu 9.12.2022


Reseptin ainekset (30 palaa)

  • 5 dlappelsiinimehua
  • 1 dlsiirappia
  • 1kananmuna
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 pskuivahiivaa
  • 1½ dlkaljamaltaita
  • 1 dlleseseosta
  • 2½ dlruisjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 2 rklsiirappia
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 200 granskankermaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 300 ggraavi- tai kylmäsavulohta
  • 100 gkirjolohenmätiä
  • 100 gsiianmätiä
  • 1punasipuli
  • 1 rkutilliä
Tulosta

Saaristolaisleipäpelti – ohje:

  1. Kuumenna appelsiinimehu 42 asteen lämpöiseksi. Lisää siirappi, rypsiöljy, muna ja suola. Mittaa kaljamaltaat, leseet, jauhot ja kuivahiiva joukkoon. Sekoita taikina hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa.
  2. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30−40 minuuttia.
  3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi.
  4. Paista leipää 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sekoita keskenään siirappi ja vesi. Voitele leivän pinta siirappi-vesi seoksella ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
  5. Anna leivän jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä. Leikkaa peltisaaristolaisleipä noin 30 osaan.
  6. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta ranskankerma sitruunalla ja mustapippurilla. Lusikoi ranskankermaa leipäpalojen päälle. Lisää lohiviipaleita, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Viimeistele saaristolaisleipäpelti tillillä.

Vinkit!

Kommentoi »