Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minTässä ihan paras saaristolaisleivän ohje. Tumma leipä ei tarvitse kaverikseen muuta kuin kerroksen voita, mutta juhlavan tarjottavan siitä saa lisäämällä päälle kerroksen lohitahnaa. Makuyhdistelmä on täydellinen.
3.9
Kuvat
Julkaistu 23.4.2015

Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 1 lpiimää
- 3 dlkaljamaltaita
- 3 dlkaurahiutaleita
- 4 dlruisjauhoja
- 5 dlvehnäjauhoja
- 5 dlhiivaleipäjauhoja
- 2,5 tlsuolaa
- 2 kplhiivaa
- 2 dlsiirappia
Lämmitetään saaristolaisleipää varten piimä kädenlämpöiseksi. Lisätään piimään hiiva ja sekoitetaan hyvin. Sekoitetaan joukkoon suola, siirappi, kaurahiutaleet, kaljamaltaat, ruisjauho ja lopuksi vehnäjauho sekä hiivaleipäjauho. Voidellaan kaksi leipävuokaa ja kaadetaan taikina niihin. Paistetaan 175 asteessa noin puolitoista tuntia ja voidellaan leipiä paistamisen välillä siirappikahviseoksella.