Maku

Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri

1 h 50 min
4
4

Tässä ihan paras saaristolaisleivän ohje. Tumma leipä ei tarvitse kaverikseen muuta kuin kerroksen voita, mutta juhlavan tarjottavan siitä saa lisäämällä päälle kerroksen lohitahnaa. Makuyhdistelmä on täydellinen.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (2 kpl)

  • 1 lpiimää
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 4 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2,5 tlsuolaa
  • 2 kplhiivaa
  • 2 dlsiirappia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitetään saaristolaisleipää varten piimä kädenlämpöiseksi. Lisätään piimään hiiva ja sekoitetaan hyvin. Sekoitetaan joukkoon suola, siirappi, kaurahiutaleet, kaljamaltaat, ruisjauho ja lopuksi vehnäjauho sekä hiivaleipäjauho. Voidellaan kaksi leipävuokaa ja kaadetaan taikina niihin. Paistetaan 175 asteessa noin puolitoista tuntia ja voidellaan leipiä paistamisen välillä siirappikahviseoksella.

MITÄ PIDIT?
4