Maku

Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Tässä ihan paras saaristolaisleivän ohje. Tumma leipä ei tarvitse kaverikseen muuta kuin kerroksen voita, mutta juhlavan tarjottavan siitä saa lisäämällä päälle kerroksen lohitahnaa. Makuyhdistelmä on täydellinen.
3.9
4
Julkaistu 23.4.2015


Reseptin ainekset (2 kpl)

  • 1 lpiimää
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 4 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2,5 tlsuolaa
  • 2 kplhiivaa
  • 2 dlsiirappia
Tulosta

Lämmitetään saaristolaisleipää varten piimä kädenlämpöiseksi. Lisätään piimään hiiva ja sekoitetaan hyvin. Sekoitetaan joukkoon suola, siirappi, kaurahiutaleet, kaljamaltaat, ruisjauho ja lopuksi vehnäjauho sekä hiivaleipäjauho. Voidellaan kaksi leipävuokaa ja kaadetaan taikina niihin. Paistetaan 175 asteessa noin puolitoista tuntia ja voidellaan leipiä paistamisen välillä siirappikahviseoksella.

4 kommenttia