Saara Aallon marja-raakapiirakka

2 h 25 min
4
0

Saara Aallon marja-raakapiirakka

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Saara Aallon lempparipiirakassa on taateli-pähkinäpohja ja pinnalla keko tuoreita marjoja. Tarjoile herkku kuohkean vanilja-cashewkastikkeen kera!   
Teksti Saara Aalto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 8 kplkuivattuja taateleita (tai tuoretta)
  • 200 gsaksanpähkinöitä
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 200 gmansikoita (tuoreita)
  • 200 gmustikoita (tuoreita)
  • 200 gvadelmia (tuoreita)
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)

Vanilja-cashewkastike

  • 120 gcashewpähkinöitä
  • 2 dlvettä
  • 150 gpäärynää (kypsää)
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Poista taateleista kivet huolellisesti. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Lisää kookoshiutaleet, taatelit, hunaja, kaneli ja suola. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 t.

Irrota pohja vuoasta vadille. Puhdista marjat. Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä marjat pohjan päälle.

Koristele mintunlehdillä ja rouhituilla pähkinöillä.

Hienonna cashewpähkinät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi edelleen sekoittaen.

Kuori ja paloittele päärynä. Hienonna vaniljatanko veitsellä. Lisää pähkinäseokseen päärynäpalat, vanilja ja hunaja. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vaniljaa tai vettä. Tarjoa piirakan kastikkeena.

  • Voit tehdä piirakan yhtä hyvin myös tavalliseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
  • Pohjaan sopivat mitkä tahansa pähkinät, esimerkiksi pähkinäsekoitus. Pohjan voit täyttää marjojen sijaan myös erilaisilla paloitelluilla hedelmillä.
  • Pidä piiras jääkaapissa tarjoiluun saakka, sillä pohjan rakenne on parhaimmillaan kylmänä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä