Maku

S’mores-palat – keksien, suklaan ja vaahtokarkkien kolmikko kohtaa nyt valloittavassa piirakassa

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
S’mores-palat ovat nimensä mukaisesti vähän enemmän eli some more. Tässä leivonnaisessa keksipohja saa ylleen suklaakuorrutuksen ja vaahtokarkkiviimeistelyn. Ihanan överiä, eikö?
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 2 dltummaa ruokokidesokeria
  • 3 munaa
  • 6digestivekeksiä
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Suklaatäyte

  • 300 gtummaa tai maitosuklaata
  • 1½ dlkuohukermaa

Pinnalle

  • 150 gminivaahtokarkkeja
Tulosta

S’mores-palat valmistetaan näin:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten.
  2. Hienonna keksit. Yhdistä keksimurut, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan.
  3. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
  4. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, nosta kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  6. Levitä suklaaseos jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkit.
  7. Nosta vuoka uuniin grillivastusten alle pariksi minuutiksi, kunnes vaahtokarkit saavat hiukan väriä. Vahdi koko ajan, etteivät ne pala. Voit käyttää paahtamiseen myös kaasupoltinta. Leikkaa neliöiksi.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »