S’mores-palat – keksien, suklaan ja vaahtokarkkien kolmikko kohtaa nyt valloittavassa piirakassa
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minS’mores-palat ovat nimensä mukaisesti vähän enemmän eli some more. Tässä leivonnaisessa keksipohja saa ylleen suklaakuorrutuksen ja vaahtokarkkiviimeistelyn. Ihanan överiä, eikö?
0
Kuvat
Julkaistu 6.4.2020

S’mores-palat – keksien, suklaan ja vaahtokarkkien kolmikko kohtaa nyt valloittavassa piirakassa
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 150 gvoita tai margariinia
- 2 dltummaa ruokokidesokeria
- 3 munaa
- 6digestivekeksiä
- 1½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Suklaatäyte
- 300 gtummaa tai maitosuklaata
- 1½ dlkuohukermaa
Pinnalle
- 150 gminivaahtokarkkeja
S’mores-palat valmistetaan näin:
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten.
- Hienonna keksit. Yhdistä keksimurut, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan.
- Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
- Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
- Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, nosta kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Levitä suklaaseos jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkit.
- Nosta vuoka uuniin grillivastusten alle pariksi minuutiksi, kunnes vaahtokarkit saavat hiukan väriä. Vahdi koko ajan, etteivät ne pala. Voit käyttää paahtamiseen myös kaasupoltinta. Leikkaa neliöiksi.

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Maku

S'mores-juustokakku
Maku

Nutellapalat – mokkapalojen superherkulliset haastajat
Kotivinkki

Omar-puolukkakolmiot – kirpeän marjan ja kermakaramellin liitto koukuttaa
Maku

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Maku

S'mores cookiet
Maku

Fazerina-kääretorttu – suosikkisuklaasta tuttu makumaailma hurmaa kaikki Fazerinan ystävät
Maku

Rocky road – nopea herkku valmistuu ilman uunia
Maku