S'mores-karpalopiparit – joulun övereimmät piparit

24 h 45 min
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Sunnuntai
5
0

Amerikkalaisista retkieväistä vaikutteita saaneiden hampurilaiskeksien esikuvat paahdetaan yleensä nuotiolla. Nämä s'moresit syntyvät tällä kertaa pipareista ja siististi kotiuunissa.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 250 g Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 1 dl siirappia
  • 4,5 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 2 tlkanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tljauhettua pomeranssinkuorta
  • 2 tlneilikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • 3 tlruokasoodaa
  • ½ dlvettä
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 700 gSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Täyte

  • 100 gvaahtokarkkeja
  • 200 gmaitosuklaata

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Laita kattilaan leivontamargariini, siirappi, sokeri, vesi ja kuumenna. Lisää myös mausteet eli kaneli, inkivääri, neilikka, suola ja pomeranssinkuori.

Ota kuumentunut seos pois levyltä. Sekoita sooda haaleaan veteen ja lisää kattilaan. Seos saa hieman kuohahtaa. Lisää joukkoon hienonnetut karpalot.

Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan maustua viileässä yön.

Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota piparimuotilla paloja ja paista pipareita 225 asteessa (tasalämpö) noin 5 minuuttia.

Jäähdytä piparkakut huoneen lämpöisiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle ylösalaisin. Lisää jokaisen piparin päälle 1–2 vaahtokarkkia niiden koosta riippuen. Laita jokaisen piparin päälle vielä pala maitosuklaata.

Kuumenna pipareita 225-asteisessa uunissa noin 2–3 minuuttia tai kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. Lisää päälle toinen pipari ja paina tiiviisti yhteen.

MITÄ PIDIT?
5