0(0)
Kaalikääryleet pukeutuvat nyt purppuraan! Kokeile mehukkaita ryynimakkara-punakaalikääryleitä
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Nämä kaalikääryleet rullaa rivakasti, sillä täytteenä on pala ryynimakkaraa. Makkarakääryleiden mausteeksi riittävät sinappi ja timjami, ja mehukkuuden takaa kääryleiden pinnalla tirisevä voi-sinappiseos. Nappaa resepti!
Julkaistu 2.3.2023
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8isoa punakaalinlehteä
2 lvettä
2 tlsuolaa
1 pkt (400 g)ryynimakkaraa
4 rklvahvaa sinappia
2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
50 gvoita
4 rklsiirappia
1 dlpuolukkasosetta

Ryynimakkara-punakaalikääryleet – ohje:

  1. Irrota kaalinlehdet kokonaisina. Poista terävällä veitsellä keskiranka. Kuumenna vesi isossa kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. Keitä kaalinlehdet muutamassa erässä notkeiksi, noin 8 minuuttia per satsi. Pane kypsät lehdet valumaan talouspaperin päälle. Levitä jäähtyneet lehdet leikkuulaudalle.
  2. Leikkaa makkarat kahteen osaan. Sekoita sinappi ja timjami kulhossa. Levitä sinappi kaalinlehdille ja laita kullekin makkarapalat. Kääri lehti napakalle rullalle makkaran ympärille.
  3. Laita kääryleet uunivuokaan. Lisää pinnalle voi nokareina ja valuta päälle siirappia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Valele kääryleitä välillä vuoan pohjalle kertyneellä voiseoksella.
  4. Tarjoa ryynimakkara-punakaalikääryleet puolukkasoseen kera.

Vinkit!

  • Jos kaalinlehdet ovat kovin pieniä, tuplaa määrä ja käytä yhteen kääryleeseen kaksi limittäin asetettua lehteä.
  • Kokeile kääryleitä myös mustamakkarasta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.