Maku

Ryppyperunat ja Mojokastike

50 min
0
0

Ryppyperunat ja Mojokastike

Kesän herkullisin alkupala.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kguusia perunoita
  • 1 dlkarkeaa merisuolaa

Mojokastike

  • 6 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ kplpunainen chili hienonnettuna
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • 2 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tlkarkeaa merisuolaa
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplviipale maalaisleipää paahdettuna
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa merisuola kattilan pohjalle. Pese perunat ja laita kattilaan merisuolan päälle. Lisää kattilaan vettä kunnes perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kunnes ne ovat kypsiä. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Anna perunoiden kuivahtaa kattilassa liedellä välillä kattilaa ravistaen muutaman minuutin ajan. Näin perunoihin muodostuu suolapinta.

Valmista mojokastile lisäämällä valkosipuli, chili, savustettu paprikajauhe, jeera, merisuola ja öljy mortteliin. Nuiji karkeaksi tahnaksi. Paloittele paprikat ja laita korkea reunaiseen kulhoon. Murustele kulhoon paahdettu leipä. Lisää kulhoon tahna morttelista ja punaviinietikka. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää oliiviöljyä joukkoon tarpeen mukaan. Peitä kulho kelmulla ja laita mojokastike maustumaan jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua. Tarkista maku ennen tarjoilua,

Tarjoile mojokastike ryppyperunoiden kera. Mojokastike sopii mainiosti maustamaan myös grillattua lihaa esimerkiksi naudan ulkofilettä: http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/kokonaisena-grillattu-naudan-ulkofilee

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä