Maku

Ruusuvedellä maustettu mansikkatrifle

0
0

Ruusuvedellä maustettu mansikkatrifle

Pakastemansikoista syntyy kätevästi hillo-marmeladisokerin avulla ihana hillo, jonka voi maustaa vaikka aromaattisella ruusuvedellä. Brittiläinen perinneherkku trifle kootaan kuohkeasta kakkupohjasta, hillosta ja vanilja-mascarponeseoksesta. Täydellinen tarjottava brunssille tai illalliselle. Trifle nimittäin vain paranee hieman vetäytyessään. Kuva: Sanna Peurakoski
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Kakkupohja

  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 2 1/2 dlhienoa sokeria (Siro)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1 dlkermaa tai maitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)

Vuokaan

  • voita
  • manteli- tai korppujauhoja

Mansikkahillo

  • 1 kgpakastemansikoita
  • 330 ghillo-marmeladisokeria (DanSukker)
  • 1-2 rklruusuvettä (esim. Stenberger)

Lisäksi

  • 2 1/2 dlvatkautuvaa vaniljakastiketta
  • 250 gmascarponejuustoa

Koristeeksi

  • tuoreita mansikoita
  • valkosuklaata

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mansikkahillo

Mittaa kattilaan mansikat ja sokeri. Kuumenna hiljalleen, kunnes kattilasta alkaa nousta vesihöyryä.

Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoittaen 15 minuuttia. Kuori tarvittaessa pinnalta vaahto lusikalla pois. Mausta lopuksi ruusuvedellä. Anna hillon jäähtyä ja purkita puhtaassa rasiassa tai purkissa jääkaappiin. Hillon voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Hillo säilyy tiiviisti ja puhtaasti säilytettynä hyvänä useita viikkoja.

Kakkupohja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja kakku saa kauniin värin.

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä ritilälle. Anna jäähtyä.

Triflen kokoaminen

Vatkaa vaniljavaahto kulhossa kuohkeaksi. Notkista mascarpone ja yhdistä se vaniljavaahtoon. 

Annostele tarjoilukulhon pohjalle ensin viipaloitua kakkupohjaa, mansikkahilloa ja vanilja-mascarponevaahtoa. Lado sitten seuraava kerros kakkupaloja, hilloa ja vanilja-mascarponevaahtoa. Jatka näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Siirrä trifle peitettynä jääkaappiin vetäytymään.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaarouheella tai -lastuilla.

Vinkki!

Voit maustaa valmiin mansikkahillon haluamallasi tavalla, esimerkiksi vaniljalla tai kardemummalla. Kiireessä voit oikaista käyttämällä valmista kakkupohjaa, kahvikakkua tai muffininpaloja. Trifle on mehevämpää, jos se saa vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Koristele vasta juuri ennen tarjoamista tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla sekä valkosuklaalla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä