Maku

Ruusuvanukkaat

5
0

Ruusuvanukkaat

Ihastuttavat vaaleanpunaiset ja hennosti ruusulta maistuvat vanukkaat valmistuvat helposti muutamasta raaka-aineesta. Ruusuvanukkaat viimeistellään granaattiomenan siemenillä ja vaikka vaaleanpunaisilla vaahtokarkeilla.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 3/4 dlkevytmaitoa
  • 1 3/4 dlkuohukermaa
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlruusuvettä
  • Punaista elintarvikeväriä
  • granaattiomenan siemeniä (koristeluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Mittaa maito ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja ota pois levyltä, lisää ruusuvesi. Anna hieman jäähtyä.

Sekoita vispilällä kulhossa keltuaiset ja sokeri, kaada joukkoon lämmin kerma ohuena nauhana samalla vatkaten. Varo lisäämästä kaikkea kermaa kerralla, jotteivat munat kypsy.

Aseta neljä laakeaa kulhoa (halkaisija n. 10 cm) uunivuokaan, täytä kulhot kermaseoksella. Kaada kiehuvaa vettä uunivuokaan niin, että vesi ulottuu noin puoleen väliin kulhoja.

Paista uunissa n. 20-30 minuuttia.

Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja tarjoile kylmänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä