Ruusutilan mutakakku

2 h 45 min
0
0

Ruusutilan mutakakku

Suklainen mutakakku, jäädytetty jogurtti ja ruusuhillo on taivaallinen makuyhdistelmä.
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Mutakakku

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Jäädytetty jogurtti

  • 3 dlkreikkalaista jogurttia
  • 2 rklglukoosisiirappia

Tarjoiluun

  • 120 gruusuhilloa (1 purkki, esim. Finnish Plant Ruusun terälehtihillo)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Valmista ensin jäädytetty jogurtti. Vatkaa jogurttia ja glukoosisiirappia sähkövatkaimella pari minuuttia. Nosta seos pakastimeen ja sekoita sitä jäätymisen aikana noin puolen tunnin välein. Parin tunnin kuluttua jogurtti on jäätynyt.

Vatkaa kakun munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne lopuksi varovasti taikinaan.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 26 cm).

Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä melko löysäksi keskeltä.

Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Ota samaan aikaan jogurtti huoneenlämpöön. Tarjoa jäädytetyn jogurtin ja ruusuhillon kanssa.

Ohje: Tuuli ja Matti Kotaja

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä