Maku

Prinsessa Ruususen kuppikakut ranskanpastilleilla ja hempeällä kuorrutteella

1 h 15 min
4
0

Prinsessa Ruususen kuppikakut ranskanpastilleilla ja hempeällä kuorrutteella

Ruususen kuppikakkuihin saat raidallisen kuorrutuksen, kun annostelet erisävyiset kuorrutukset rinnakkain samaan pursotinpussiin. Cupcakesien täytteenä on ranskanpastilleja!
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 1 dlsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 2 dlsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)

Kuorrutus

  • 2 1/2 dlkasvispohjainen vaahtoutuva vaniljakastike (Flora Vispi)
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 3/4 dltomusokeria
  • 10 gvaniljakastikeaineksia (tai kreemijauhetta)
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (punaista)

Koristeluun

  • 1 1/2 dlsuklaamakeisia (ranskanpastileja)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Jauha ranskanpastillit jauheeksi monitoimikoneella, minileikkurilla tai nuijimalla muovipussitettuja pastilleja survimella.

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.

Sulata voi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, voisula ja maito muna-sokerivaahtoon nuolijalla nostellen.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan tai voidellun muffinipellin koloihin. Jos haluat pienempiä muffineja, täytä 14 vuokaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Koverra jokaisen muffinin keskelle noin puolentoista sentin levyinen kolo, lähes muffinin pohjaan asti. Täytä kolo ranskanpastilleilla.

Valmista kuorrutus. Vaahdota kasvirasvasekoite paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri siivilän läpi ja vaniljakreemijauhe. Sekoita edelleen sähkövatkaimella täysin tasaiseksi massaksi. Värjää puolet kuorrutteesta elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.

Aseta pursotinpussiin iso tähtitylla ja lusikoi kuorrutteet pussiin vierekkäin, joilloin ne sekoittuvat kauniisti pursotettaessa. Tämä onnistuu parhaiten, kun pursotat kuorrutteet kertakäyttöpursotin-pusseilla varsinaisen pursotinpussin sisään, valkoinen kuorrute pussin toiselle laidalle ja punainen vastaavasti toiselle.

Pursota kuorrute pyörremäisesti muffinien päälle ulkoreunasta sisäosaan päin.

Koristele Prinsessa Ruususen kuppikakut muutamilla ranskanpastilleilla ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jolloin kuorrute kovettuu hieman.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä