Prinsessa Ruususen kuppikakut ranskanpastilleilla ja hempeällä kuorrutteella
1 h 15 min

Prinsessa Ruususen kuppikakut ranskanpastilleilla ja hempeällä kuorrutteella
Ruususen kuppikakkuihin saat raidallisen kuorrutuksen, kun annostelet erisävyiset kuorrutukset rinnakkain samaan pursotinpussiin. Cupcakesien täytteenä on ranskanpastilleja!
Ainekset (12 kpl)
Taikina
- 1 dlsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 150 gvoita
- 3 kplmunaa
- 2 dlsokeria
- 1/2 dlkevytmaitoa
Täyte
- 2 dlsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
Kuorrutus
- 2 1/2 dlkasvispohjainen vaahtoutuva vaniljakastike (Flora Vispi)
- 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
- 3/4 dltomusokeria
- 10 gvaniljakastikeaineksia (tai kreemijauhetta)
- 1/6 tlelintarvikeväriä (punaista)
Koristeluun
- 1 1/2 dlsuklaamakeisia (ranskanpastileja)
Tee näin
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min
Prinsessa Ruususen kuppikakut valmistuvat näin:
- Jauha ranskanpastillit jauheeksi monitoimikoneella, minileikkurilla tai nuijimalla muovipussitettuja pastilleja survimella.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
- Sulata voi.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, voisula ja maito muna-sokerivaahtoon nuolijalla nostellen.
- Jaa taikina 12 muffinivuokaan tai voidellun muffinipellin koloihin. Jos haluat pienempiä muffineja, täytä 14 vuokaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Koverra jokaisen muffinin keskelle noin puolentoista sentin levyinen kolo, lähes muffinin pohjaan asti. Täytä kolo ranskanpastilleilla.
- Valmista kuorrutus. Vaahdota kasvirasvasekoite paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri siivilän läpi ja vaniljakreemijauhe. Sekoita edelleen sähkövatkaimella täysin tasaiseksi massaksi. Värjää puolet kuorrutteesta elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
- Aseta pursotinpussiin iso tähtitylla ja lusikoi kuorrutteet pussiin vierekkäin, joilloin ne sekoittuvat kauniisti pursotettaessa. Tämä onnistuu parhaiten, kun pursotat kuorrutteet kertakäyttöpursotin-pusseilla varsinaisen pursotinpussin sisään, valkoinen kuorrute pussin toiselle laidalle ja punainen vastaavasti toiselle.
- Pursota kuorrute pyörremäisesti muffinien päälle ulkoreunasta sisäosaan päin.
- Koristele Prinsessa Ruususen kuppikakut muutamilla ranskanpastilleilla ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jolloin kuorrute kovettuu hieman.
MITÄ PIDIT?
4