Ruususämpylät

1 h 37 min
0
0

Ruususämpylät

MU
0
0
Ruusun muotoiset sämpylät säilyttävät parhaiten muotonsa, kun niitä ei kohota liikaa ennen paistamista. Sämpylät sopivat kateleiviksi juhla-aterialle.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 15 ghiivaa
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 125 gricottajuustoa (1/2 rasiallista à 250 g)
  • 1/2 dltahinia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 dlmantelirouhetta

Tee näin

1 h 37 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN52 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla ricottaan muut aineet.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se 10 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Paina palloa litteämmäksi pöytää vasten ja kauli ohueksi pyöryläksi (Ø 12 cm). Leikkaa sopivaa kulhoa apuna käyttäen palasta tasareunainen ympyrä.

Leikkaa jokaiseen ympyrään neljä viiltoa, (ylös, alas ja molemmille sivuille) ja nosta keskelle lusikallinen täytettä. Nosta ”terälehdet” yksi kerrallaan täytettä vasten. Jos haluat painella reunat tiukasti kiinni, voit sivellä saumoihin vettä ja painaa niitä hellästi kiinni toisiinsa.

Nosta ruusut leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinalla peitettyinä noin 10 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Vinkki!

Ruususämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Ruusut säilyttävät parhaiten muotonsa, kun niitä ei kohota liikaa ennen paistamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä