Ruusumarengit

2 h
0
0

Ruusumarengit

Pursota ruusun muotoiset marengit vaikka joulupöytään koristeiksi. Kauniisti kiiltävä valkoinen marenki on juhlapöydän katseenvangitsija!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 3 kplkananmunan valkuaista
  • 1 3/4 dlsokeria (150 g)
  • 1/2 tlomenaviinietikkaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Mittaa metallikulhoon valkuaiset ja sokeri. Kiehauta kattilassa vettä, aseta päälle metallikulho ja anna sokerin sulaa valkuaisten joukkoon, n. parin minuutin ajan. Ota pois kattilan päältä.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään pehmeäksi vaahdoksi. Lisää omenaviinietikka. Jatkaa vatkaamista usean minuutin ajan kunnes valkuaiset ovat jäähtyneet ja muuttuneet kovaksi, kiiltäväksi ja aivan valkoiseksi vaahdoksi.

Lusikoi vaahto suljetulla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota ruusuja leivinpaperille parin sentin välein.

Paista 100-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Ota uunista sitten lämpö pois ja anna kuivua uunissa vielä noin tunnin ajan.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jäähtyneitä marenkeja huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä