Maku

Ruusukaali-pekonisalaatti – sinappikastike kruunaa makunautinnon

0
0

Ruusukaali-pekonisalaatti saa päälleen kastikkeen simppelin kastikkeen sinapista.
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gruusukaaleja
  • 100 gpekonikuutioita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 100 gsinihomejuustoa

Kastike

  • 1 rklkokojyväsinappia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ruusukaali-pekonisalaatti valmistuu näin:

Napsi ruusukaaleista uloimmat lehdet pois. Leikkaa ruusukaali noin 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Jätä pois kannat.

Paista pekonit pannulla rapeaksi. Nosta pekoni talouspaperin päälle lautaselle valumaan.

Jätä noin ruokalusikallinen pekonin paistorasvaa pannulle. Lisää pannulle loraus oliiviöljyä. Laita viipaloidut ruusukaalit pannulle. Paista reilu viisi minuuttia kunnes ruusukaalit alkavat saada väriä pintaan.

Kumoa ruusukaalit lautaselle. Lisää pekoni ja murenna päälle sinihomejuustoa.

Sekoita kastikeainekset ja lusikoi salaatin päälle. Tarjoile lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0