Ruusukaali-pekonipiirakka

1 h 10 min
4.3
0

Ruusukaali-pekonipiirakka

Herkullinen ruusukaali-pekonipiirakka isommalle porukalle, vaikka juhliin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 300 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyväspelttijauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 300 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 400 gruusukaalia
  • 6 kplkananmunaa
  • 6 dlruokakermaa
  • 200 ggruyere juustoa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Kuutioi voi ja laita kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikina palloksi. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä niin, että sopii reunalliseen peltiin. Pohjan tulisi ulottautua myös pellin reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa kymmenen minuuttia.

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit ja poista kanta kokonaan niin, että ruusukaalien kaikki lehdet irtoavat. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Lisää pannuun sipuli ja ruusukaalin lehdet, paista nelisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti piirakka pohjalle.

Riko muna kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita hyvin. Raasta gruyere juusto ja sekoita joukkoon. Kaada seos piirakan päälle tasaisesti. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua

Vinkki!

Puolittamalla reseptin saat sopivan kokoisen piirakan piirakkavuokaan.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä