Ruusukaali-pekonimunakas

35 min
3
0

Ruusukaali-pekonimunakas

Herkullinen ja täyttävä munakas hitaisiin viikonloppu aamuihin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 140 gpekonia
  • 400 gruusukaalia
  • rypsiöljyä
  • 1 kplpunasipuli
  • 4 kplmunaa
  • ½ dlkuohukermaa
  • 1 dlcheddar juustoa raastettuna (tai muuta vahvaa juustoa)
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkltuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Puolita ruusukaalit. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi pekoni. Paista pekoni kuutiot rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Lisää pannulle tarvittaessa rypsi öljyä. Laita ruusukaalit pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista noin neljä minuuttia. Käännä ruusukaalit ympäri ja lisää myös kuutioitu punasipuli pannulle. Kuullota hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pekonikuutiot joukkoon.Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita hyvin. Kaada munaseos pannuun ja säädä levy miedolle lämmölle. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes munakas on hyytynyt tarpeeksi. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä