Pikkujouluihin mainiosti sopiva ruusukaali-kinkkupiirakka syntyy joulupöydän vakiovieraista, ruusukaalista ja kinkusta. Jos ruusukaali ei maistu, voit käyttää sen tilalla parsakaalia.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää veteen sokeri, suola ja öljy.
Lisää jauhot nesteeseen vähitellen alustaen. Taikinan pitää olla kimmoisaa ja pehmeää. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia, kaksinkertaiseksi.
Valmista täyte. Jos käytät tuoreita ruusukaaleja, poista niistä Pikkujoulujen suolainen piiras syntyy joulupöydän vakiovieraista, ruusukaalista ja kinkusta. kovat kannat ja uloimmat, huonot lehdet. Keitä tuoreita ruusukaaleja noin 10 minuuttia. Jos käytät pakastettuja ruusukaaleja, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, kanamuna, sinappi, pippuri ja yrttiseos.
Ota taikinasta talteen pieni pala piiraan reunoja varten. Kauli muu taikina ympyräksi, jonka halkaisija on noin 32 senttiä. Voitele vuoka, jonka halkaisija on 25–28 senttiä, ja nosta pohjalevy vuokaan.
Laita taikinan päälle ensin tuorejuustoseos, sitten ruusukaalit ja kinkkusuikaleet.
Jaa talteen ottamasi taikinapala kahteen osaan ja kierittele ne ohuiksi nauhoiksi. Kieputa nauhat kierteille ja painele ne piiraan reunoille.
Paista ruusukaali-kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jos kaalit näyttävät kärähtävän, peitä piiras leivinpaperilla paistamisen puolessa välissä.