Maku

Ruusukaali-gnocchipelti – manteleilla ja hunajalla höystetty ihana herkku

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Rapea, kasviksia ja perunagnoccheja yhdistävä peltiherkku toimii pääruoan lisukkeena tai pikkuruokana osana bistrotyylistä menua. Ruusukaalin tilalle sopii myös parsakaali. Nappaa ruusukaali-gnocchipellin ohje!
KA
0
0
Julkaistu 18.1.2023


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 300 gvioletteja tai vihreitä ruusukaaleja
  • 500 gperunagnoccheja (esim. Rummo tai De Cecco)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sitruuna
  • ½ dlmanteleita tai parapähkinöitä
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tlchilirouhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½ dlparmesaanijuustoa raastettuna
Tulosta

Ruusukaali-gnocchipelti – ohje:

  1. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannasta ohut siivu pois. Halkaise isommat ruusukaalit.
  2. Levitä ruusukaalit ja gnocchit pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Ripottele sitruunaraaste ja valkosipuli viipaleet pellille ruusukaalien ja gnocchien päälle. Halkaise sitruuna ja purista myös mehu pellille.
  4. Rouhi mantelit tai pähkinät. Lisää rouhe, oliiviöljy ja mausteet pellille kasvisten ja gnocchien päälle. Kääntele, jotta mausteet sekoittuvat.
  5. Paahda 200-asteisen uunin yläosassa 20–30 minuuttia, kunnes ruusukaalit ja gnocchit kypsyvät ja rapeutuvat.
  6. Viimeistele ruusukaali-gnocchipelti parmesaaniraasteella ennen tarjoilua.

Ranskalainen ilta kotibistrossa

Ranskan-reissulta ja bistroista tutut herkut valmistetaan nyt itse — rennosti ja kenties pikkaisen oikoen, mutta mausta tinkimättä. Valmista ihanalle illalliselle ruusukaali-gnocchipellin lisäksi esimerkiksi näitä herkkuja:

Kommentoi »