Ruusukaali-gnocchipelti – manteleilla ja hunajalla höystetty ihana herkku
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minRapea, kasviksia ja perunagnoccheja yhdistävä peltiherkku toimii pääruoan lisukkeena tai pikkuruokana osana bistrotyylistä menua. Ruusukaalin tilalle sopii myös parsakaali. Nappaa ruusukaali-gnocchipellin ohje!
KA
0
Kuvat
Julkaistu 18.1.2023

Ruusukaali-gnocchipelti – manteleilla ja hunajalla höystetty ihana herkku
Reseptin ainekset (4–6 annosta )
- 300 gvioletteja tai vihreitä ruusukaaleja
- 500 gperunagnoccheja (esim. Rummo tai De Cecco)
- 2valkosipulinkynttä
- 1sitruuna
- ½ dlmanteleita tai parapähkinöitä
- ½ dloliiviöljyä
- 2 tlhunajaa
- ½ tlchilirouhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- ½ dlparmesaanijuustoa raastettuna
Ruusukaali-gnocchipelti – ohje:
- Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannasta ohut siivu pois. Halkaise isommat ruusukaalit.
- Levitä ruusukaalit ja gnocchit pellille leivinpaperin päälle.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Ripottele sitruunaraaste ja valkosipuli viipaleet pellille ruusukaalien ja gnocchien päälle. Halkaise sitruuna ja purista myös mehu pellille.
- Rouhi mantelit tai pähkinät. Lisää rouhe, oliiviöljy ja mausteet pellille kasvisten ja gnocchien päälle. Kääntele, jotta mausteet sekoittuvat.
- Paahda 200-asteisen uunin yläosassa 20–30 minuuttia, kunnes ruusukaalit ja gnocchit kypsyvät ja rapeutuvat.
- Viimeistele ruusukaali-gnocchipelti parmesaaniraasteella ennen tarjoilua.
Ranskalainen ilta kotibistrossa
Ranskan-reissulta ja bistroista tutut herkut valmistetaan nyt itse — rennosti ja kenties pikkaisen oikoen, mutta mausta tinkimättä. Valmista ihanalle illalliselle ruusukaali-gnocchipellin lisäksi esimerkiksi näitä herkkuja:

Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa
Maku

Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla
Kotivinkki

Gnocchit on yllättävän helppo tehdä itse – katso ohje ja innostu pyörittelemään perunaisia palleroita!
Maku

Arki-iltojen ihmevuoka! Ihanan simppeli punajuuri-gnocchivuoka valmistuu hetkessä uuniin
Maku

Lämmin ruusukaalisalaatti – paahdetuista kasviksista ja vuokaleipäkuutioista koottu salaatti saa raikkautta granaattiomenasta
Kotivinkki

Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
Maku

Marinoidut ruusukaalit
Maku

Tarte tatin ruusukaaleista
Maku