Maku

Ruusukaali-chorizopannu

20 min
4
0

Ruusukaali-chorizopannu

Ruusukaalinlehdet paistuvat nopeasti pannulla timjamilla ja valkosipulilla maustettussa öljyssä. Paista ruusukaalin kanssa tarjottavaksi chorizo-makkaraa ja manteleita.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlmanteleita
  • 50 gchorizo-makkaraa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 tltuoretta timjamia
  • 400 gruusukaalia
  • 1 tlpunaviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paahda manteleita keskilämmöllä pannulla 5 minuuttia kunnes ne tuoksuvat ja saavat pintaan väriä.

Paista chorizoviipaleet pannulla rapeiksi.

Kuumenna oliiviöljy puhtaalla pannulla. Kuullota hienonnettu valkosipuli ja timjami parin minuutin ajan.

Leikkaa ruusukaaleista kannat, ja revi lehdet irti. Lisää lehdet pannulle ja paista välillä käännellen reilu 5 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja lorauta joukkoon punaviinietikka.

Sekoita ruusukaalinlehtien joukkoon paistettu chorizo ja mantelit. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lämpimänä.

Vinkki!

Jos ruusukaalin sisimmät lehdet eivät irtoa, silppua loppu ohuiksi siivuiksi ja paista lehtien kanssa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä