Ruusukaali-chorizopannu
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Ruusukaalinlehdet paistuvat nopeasti pannulla timjamilla ja valkosipulilla maustettussa öljyssä. Paista ruusukaalin kanssa tarjottavaksi chorizo-makkaraa ja manteleita.
3.3
Kuvat
Julkaistu 25.11.2014

Ruusukaali-chorizopannu
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 dlmanteleita
- 50 gchorizo-makkaraa
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 1 tltuoretta timjamia
- 400 gruusukaalia
- 1 tlpunaviinietikkaa
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
Paahda manteleita keskilämmöllä pannulla 5 minuuttia kunnes ne tuoksuvat ja saavat pintaan väriä.
Paista chorizoviipaleet pannulla rapeiksi.
Kuumenna oliiviöljy puhtaalla pannulla. Kuullota hienonnettu valkosipuli ja timjami parin minuutin ajan.
Leikkaa ruusukaaleista kannat, ja revi lehdet irti. Lisää lehdet pannulle ja paista välillä käännellen reilu 5 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja lorauta joukkoon punaviinietikka.
Sekoita ruusukaalinlehtien joukkoon paistettu chorizo ja mantelit. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lämpimänä.
Jos ruusukaalin sisimmät lehdet eivät irtoa, silppua loppu ohuiksi siivuiksi ja paista lehtien kanssa.