Maku

Ruusuiset éclairit hurmaavat vaniljaisella täytteellä ja pinkillä kuorrutteella

1 h 25 min
0
0

Tiesitkö, että éclair tarkoittaa suomeksi salamaa? Nämä ruusuiset ja vaniljaiset pitkulat katoavatkin salamana parempiin suihin.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (24 kpl)

Tuulihattutaikina

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 dlmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 3munaa

Ruususiirappi

  • ½ dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlruusuvettä (esim. Steenbergs)

Vanilja-ruusutäyte

  • ½vaniljatankoa
  • 3 dltäysmaitoa
  • 2keltuaista
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 rklruususiirappia

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • pari tippaapunaista geeliväriä

Koristelu

  • 1 rklvaaleanpunaisia koristerakeita
  • 1 rssyötäviä kukkia (esim. rautayrttejä tai leimunkukkia)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN25 min

Ruusuiset éclairit valmistuvat näin:

  1. Kiehauta rasva, maito ja vesi kattilassa. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos kattilaan kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista.
  2. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lusikoi taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.
  3. Pursota pitkulaisia tuulihattuja leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske.
  5. Kuumenna ruususiirapin vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna liemen kiehua, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita ruusuvesi sokeriliemeen. Anna jäähtyä.
  6. Valmista vaniljakiisseli. Halkaise vaniljatanko ja raaputa puolikkaan sisältä siemenet veitsenkärjellä maidon joukkoon. Lisää keltuaiset ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja kiisseli paksuuntuu. Anna jäähtyä.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi Sekoita kiisseli tasaiseksi, mausta ruususiirapilla ja kääntele kermavaahto joukkoon. Pane täyte pursotuspussiin, jossa on suora ja kapea tylla. Täytä jäähtyneet éclairit vanilja-ruusutäytteellä.
  8. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja värjää se haluamasi sävyiseksi. Kaada kuorrutus keittolautaselle ja paina jokaisen éclairin pinta kuorrutukseen. Koristele koristerakeilla ja kukilla.

MITÄ PIDIT?
0