Kotivinkki

Ruusuinen vaniljajogurtti ja mantelikeksit

0
0

Ruusuinen vaniljajogurtti ja mantelikeksit

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4 dlvaniljajogurttia
  • ½–1 rklruusuvettä
  • Mantelikeksit
  • 2luomukananmunan valkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlmantelijauhetta
  • makusiirappia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita vaniljajogurttiin ruusuvesi. Laita pakkaseen.

2. Valmista keksit. Vatkaa huo-neenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi kuivassa teräskulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kankeaa. Siivilöi mantelijauhe nostellen sekaan. Älä enää vatkaa.

3. Nostele tai pursota massaa teelusikan avulla leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Jätä väliin hieman leviämisvaraa.

4. Anna keksien levätä noin kym-menen minuuttia ennen kuin laitat ne uuniin, jotta pinnalle muodostuu rapea kuori. Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ensin pellillä. Nosta ne veitsellä tai lastalla sivuun.

5. Lusikoi kohmeinen jogurtti kuppiin. Koristele kekseillä ja kaada hieman makusiirappia päälle. Tarjoile samppanja-lasillisen kanssa.
 

Vinkki!

Voit korvata jogurtin vaniljajäätelöllä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä