Maku

Ruusuinen kasvispiirakka

2 h
4.5
1

Ruusuinen kasvispiirakka

Voiko nätimpää kasvispiirakkaa olla? Tämä ruusun muotoinen kasvispiirakka on helppo tehdä, se vaatii vain hieman näpertämistä. Ota apuun kaveri, niin spiraalin pyörittely sujuu nopeasti!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlruisjauhoja
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastetta)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplkesäkurpitsaa
  • 250 gricottajuustoa
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Pinnalle

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Valmista spiraalipiirakka näin:

Mittaa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja voi kulhoon. Nypi ainekset käsin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla.

Taputtele taikina vuokaan reunan puoliväliin asti. Nosta taikinapohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Pese kasvikset. Viipaloi ne pitkittäin mandoliiniraastimella tai juustohöylällä ohuiksi siivuiksi.

Sekoita ricotta, parmesaaniraaste, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli ja mausteet keskenään. Levitä seos piirakkapohjalle.

Rullaa porkkanasuikaleesta spiraali ja aseta se keskelle piirakkaa ricottatäytteen päälle. Pyöritä ympärille kesäkurpitsasuikale. Jatka spiraalimaista suikaleiden asettelua, kunnes piirakkapohja on täynnä. Voit halutessasi  rullata reunoille koristeeksi myös pieniä spiraaleja. Voitele kasvikset öljyllä. Rouhi pippuria ja ripottele suolaa päälle.

Paista ruusupiirakkaa 200-asteisessa uunissa kasvisten paksuudesta riippuen 45–60 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä