Maku

Ruusu-vadelmavispipuuro – brunssin kaunein tarjottava viimeistellään sokeroiduilla kukilla

3 h 30 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 50 min
Vispipuuron juhlaversio saa elegantin maun ruususta. Poimi sokeroitavat kukat puhtaasta luonnosta tai puutarhasta, jossa ei ole käytetty torjunta-aineita.
KA
MU
0
0
Julkaistu 31.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 rs (à 200 g)vadelmia
  • 4 dlluomuruusun terälehtiä
  • 5 dlvettä
  • 1 dl + 1 rklsokeria
  • 1 dlmannasuurimoita

Vaniljakerma

  • 1vaniljatanko
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1sitruunan raastettu kuori

Lisäksi

  • 1 rs (200 g)vadelmia
  • 1 rs (125 g)punaherukoita
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • ¼ tlkardemummaa
  • sokeroituja kukkia

Sokeroidut kesäkukat

  • 4 dlsyötäviä kukkia (esim. auringonkukka, koristekrassi, neilikka, orvokki, ruusu, samettikukka)
  • 1valkuainen
  • 2 dlerikoishienoa sokeria
Tulosta

Ruusu-vadelmavispipuuro – ohje:

  1. Valmista sokeroidut kukat ennakkoon erillisen ohjeen mukaan.
  2. Laita vadelmat, ruusunlehdet, vesi ja sokeri (1 dl) kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan ja paseeraa marjat joukkoon siivilän läpi.
  3. Kiehauta vadelmaliemi. Lisää mannasuurimot kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ripottele pinnalle noin 1 rkl sokeria ja anna puuron jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, sitten jääkaappikylmäksi, noin 2 tuntia.
  4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  5. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan, laita myös tanko mukaan. Lisää kerma ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Ota vaniljatanko pois. Kaada kerma kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, sitten jääkaapissa 30 minuuttia.
  6. Laita marjat kulhoon, mausta hunajalla ja kardemummalla, anna mehustua 20 minuuttia. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sitruunankuoriraasteella (säästä kuorta hieman koristeluun).
  7. Annostele vispipuuro lautasille, lusikoi pinnalle vaniljakermaa ja marjoja. Koristele sokeroiduilla kukilla ja sitruunankuorella.

Sokeroidut kukat – ohje:

  1. Levitä leivinpaperi työalustalle. Ota työvälineet (leivinpaperi, sivellin, pinsetit ja siivilä) ja raaka-aineet valmiiksi esille.
  2. Ravistele kukat puhtaiksi. Irrota isoista kukista terälehdet, jätä pienet kokonaisiksi. Erottele valkuainen lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti haarukalla rikki. Kasta sivellin valkuaisessa ja sivele kukat kauttaaltaan kevyesti valkuaisella, myös terälehtien alapuolella. Tee samoin kaikille kukille.
  3. Laita noin 0,5 dl sokeria siivilään kerrallaan ja ripottele sokeria kukkien pinnalle. Käännä kukat pinsettien avulla ja ripottele pinnalle lisää sokeria. Varmista, että kukat ovat sokeroituneet kauttaaltaan.
  4. Pane sokeroidut kukat leivinpaperin päälle pellille ja anna kuivua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään. Käännä kukkia välillä kuivumisen aikana. Kukat säilyvät noin viikon huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.

Kommentoi »