Maku

Ruskea sienikastike

35 min
MU
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (8 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 1 dlkuivattuja tatteja

Lisäksi

  • 2 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlruokakermaa
  • 10 gtomaattipyreetä
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa kattilaan kuivatut tatit ja vesi. Keitä hiljaisella tulella noin 25 minuuttia ja siivilöi seos.

Säästä sienet esimerkiksi hapankaalikääryleiden täytteeseen. Mittaa jäljelle jääneen sieniliemen määrä ja lisää vettä, jotta nestettä on yhteensä 4 dl.

Sulata kattilassa voi ja ruskista siinä vehnäjauhot pähkinänruskeiksi. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten sieniliemi. Sekoita hyvin. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Lisää kerma ja mausta kastike tomaattipyreellä, hunajalla, suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna sienikastike nopeasti uudelleen.

Tarkista ruskean sienikastikkeen maku. Tarjoa ruskea sienikastiketta hapankaalikääryleiden ja keitettyjen perunoiden seurana.

MITÄ PIDIT?
0