Maku

Minimatka pohjoiseen! Muhkeat ruskapullat kätkevät sisäänsä leipäjuustoa ja mehukkaita lakkoja

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Lapin juustopaistoksesta inspiraationsa saaneet ruskapullat pitävät sisällään leipäjuustoa ja lakkoja. Paksu toffeekastike viimeistelee pullat vastustamattomiksi.
KA
0
0
Julkaistu: 14.9.2021


Ainekset (18 annosta )

  • 2½ dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1muna
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 8–9 dl vehnäjauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 250 gleipäjuustoa
  • 2 dllakkoja

Pinnalle

  • 1 prk (398 g) toffeeksi karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
Tulosta

Ruskapullat leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri ja mausteet.
  2. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneen lämpöinen margariini viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakulmat pois. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Asettele pullat leivinpaperille pellille.
  5. Kohota pullia 30 minuuttia leivinliinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Tee sormilla syvennykset pullien keskelle.
  7. Paina koloihin pala (2 cm × 2 cm) leipäjuustoa. Laita lakkoja juustopalan viereen ja päälle.
  8. Paista pullia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  9. Valuta toffeeta jäähtyneiden pullien päälle.
Kommentoi »