Maku

Rusettikuppikakut

1 h
5
0

Rusettikuppikakut

Tee hempeän vaaleanpunaisia kuppikakkuja vaikka vauvakutsuille! Ruusupursotus syntyy helposti suljetulla tähtityllalla, ja rusetit teet silkonimuotilla sokerimassasta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 75 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 2 dlmaitoa
  • 2 kplmunaa

Kuorrutus

  • 150 gvoita
  • 300 gtomusokeria
  • 1 rklkevytmaitoa
  • sitruuna-aromia
  • Punaista elintarvikeväriä
  • vaaleanpunaista sokerimassaa (rusetteihin)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Ota taikinan ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperiset muffinivuoat.

uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunan raastettu kuori.

Vatkaa toisessa kulhossa munat ja maito yhteen.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon.

Lisää vaahtoon lopuksi vielä 2/3 nesteestä ja vatkaa sileäksi matalalla nopeudella. Lisää vielä loput nesteestä ja vatkaa kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina muffivuoan koloihin: täytä kolot vain noin puolilleen. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia tai kunnes leivokset ovat saaneet pintaan väriä ja tuntuvat kiinteiltä painettaessa.

Anna jäähtyä hetken vuoassa ja poista leivokset sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää maito ja vatkaa kunnes seos on täysin sileää. Lisää elintarvikeväriä muutama tippa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele lopuksi sitruuna-aromilla. Pursota kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle suljetulla tähtityllalla (Wilton 1M).

Viimeistele rusettikoristeilla. Sokerimassakoristeet kannattaa tehdä paria päivää ennen kuppikakkuja, jotta ne ehtivät kovettua. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä