Ruotsalaiset sitruunaleivokset

3 h
0
0

Ruotsalaiset sitruunaleivokset

GL
0
0
Pienet ruotsalaiset sitruunaleivokset (biskvier) ovat söpöjä kevätjuhlien tarjottavia. Mantelimassan, sitruunan, voikreemin ja valkosuklaan liitto on uskomattoman herkullinen.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Pohjat

  • 150 gmantelimassaa (Sallinen)
  • 1 kplkananmunan valkuainen (M-kokoisen munan)
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)

Voikreemi

  • 150 gvoita
  • 1 kplkeltuainen
  • 2 dltomusokeria
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata

Koristelu

  • 3 tlströsseleitä (tai nonparelleja)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Paloittele huoneenlämpöinen mantelimassa kulhoon. Lisää valkuainen ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.

Siirrä taikina pursotuspussiin. Pursota taikinasta pieniä (Ø 2 cm) lantteja leivinpaperin päälle pellille.

Paista pohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Vaahdota voi sähkövatkaimella. Lisää ensin keltuainen, sitten tomusokeri ja lopuksi sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota täyte mantelimassapohjille. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen.

Kasta leivokset haaleaan valkosuklaaseen. Ripottele päälle heti strösseleitä tai nonparelleja. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.

Säilytä sitruunaleivokset kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä noin viikon verran.

Vinkki!

Kertakäyttöisillä pursotuspusseilla saa pohjista samankokoiset ja täytekreemin osumaan maaliin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä