Maku

Ruokaisa tonnikalasalaatti

30 min
MU
GL
3
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplkeitettyä perunaa
  • 3 kpltomaattia
  • 2 rklranskalaista salaatinkastiketta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 300 gtonnikalaa vedessä
  • 200 grasvatonta raejuustoa
  • 1/2 kpljäävuorisalaattia
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 2 dlherneenversoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori jäähtyneet perunat. Kuutioi perunat ja tomaatit. Kumoa ainekset kulhoon, mausta salaattikastikkeella sekä suolalla ja pippurilla. Anna maustua vartin verran.

Valuta tonnikalat ja raejuusto, sekoita keskenään.

Huuhdo ja leikkaa salaatti suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

Kokoa salaatti annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Levitä alimmaiseksi salaattia ja herneenversoja, jaa päälle perunaseos ja sipulit. Nosta päälle tonnikalaseos ja koristele muutamalla sipulirenkaalla. Tarjoa ruokaisa tonnikalasalaatti kevyenä lounaana.

MITÄ PIDIT?
3