Maku

Runsas kasvissalaatti

45 min
3
0

Runsas kasvissalaatti

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4-5 kplporkkanaa
  • 10 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa (tai muuta vihreää lehtisalaattia)
  • 0,5 kplkeltainen paprika
  • 2 kpltomaattia
  • 1 dlpunasipulia
  • 0,5 dlparmesanjuustoa (tai muuta juustoa)
  • 0,5 tlluomu yrttisuola
  • 0,5 tlvalkopippuria
  • 0,5 tlchilijauhetta
  • 1 tlkuivattua rosmariinia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Siirrä porkkanat ja valkosipulinkynnet kulhoon, lisää reilusti oliiviöljyä ja mausteet (luomu yrttisuolaa, valkopippuria ja chilijauhetta sekä kuivattua rosmariinia). Sekoita ja paista uunissa 250 asteessa n. 10 minuuttia, varo etteivät porkkanat ja sipulit pala. Keitä bulgur. Kiehauta 4 dl vettä ja lisää bulgur kiehuvaan veteen. Mausta kurkumalla ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes bulgur on imenyt veden. Anna bulgurin jäähtyä. Pese ja revi salaatti, pilko paprika, tomaatti ja sipuli, raasta parmesanjuusto. Anna myös porkkanoiden ja valkosipuleiden jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Sekoita burlgur ja salaattiainekset keskenään. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla, rouhi päälle mustapippuria. Lisää porkkanat ja valkosipulit. Lisää kastiketta tarvittaessa. Lisää viimeiseksi juustolastut.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä