Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Runebergin pannukeksin maun lähtökohtana ovat perinteiset klassikkotortut. Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus onnistuu kokonaisuudessaan valurautapannulla.

Reseptin ainekset 8 annosta
Runebergin pannukeksin taikina
75 gvoita
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 dlkorppujauhoja
1 dlmantelijauhetta
1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
1/2 tlkardemummaa
1/2 tlkanelia
1/2 tlpomeranssinkuorta
5 rklvadelmahilloa
Runebergin pannukeksin kuorrute
1/2 kplkananmunan valkuainen
2 dltomusokeria
Runebergin pannukeksi – ohje:
- Sulata voi valurautapannulla ja lisää sekaan sokeri. Anna sokerin hieman sulaa. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna (jäähtymistä voi nopeuttaa kaatamalla seos toiseen kulhoon).
- Yhdistä kaikki kuivat ainekset sekä mausteet keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lusikoi runebergin pannukeksin päälle vadelmahilloa ja paista keksiä 175 asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.
- Jäähdytä runebergin pannukeksi ja lisää päälle sokerikuorruteraidat.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!