Maku

Runebergin pannukeksi

40 min
0
0

Runebergin pannukeksi

Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus syntyy kokonaisuudessaan valurautapannulla. Tämän keksin makujen lähtökohta on runebergintorttu.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 5 rklvadelmahilloa

kuorrute

  • 1/2 kplkananmunan valkuainen
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi valurautapannulla ja lisää sekaan sokeri. Anna sokerin hieman sulaa. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna (jäähtymistä voi nopeuttaa kaatamalla seos toiseen kulhoon)

Yhdistä kaikki kuivat ainekset sekä mausteet keskenään. Kaada pannulle ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Lusikoi päälle vadelmahilloa ja paista keksiä 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Jäähdytä keksi ja lisää päälle sokerikuorrute raidat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä