Maku

Runebergin pannukeksi

40 min
0
0

Runebergin pannukeksi

Runebergin pannukeksin maun lähtökohtana ovat perinteiset runebergintortut. Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus syntyy kokonaisuudessaan valurautapannulla.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Runebergin pannukeksin taikina

  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 5 rklvadelmahilloa

Runebergin pannukeksin kuorrute

  • 1/2 kplkananmunan valkuainen
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Runebergin pannukeksi valmistuu näin:

Sulata voi valurautapannulla ja lisää sekaan sokeri. Anna sokerin hieman sulaa. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna (jäähtymistä voi nopeuttaa kaatamalla seos toiseen kulhoon).

Yhdistä kaikki kuivat ainekset sekä mausteet keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Lusikoi runebergin pannukeksin päälle vadelmahilloa ja paista keksiä 175 asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.

Jäähdytä runebergin pannukeksi ja lisää päälle sokerikuorruteraidat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä