Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minRunebergin pannukeksin maun lähtökohtana ovat perinteiset klassikkotortut. Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus onnistuu kokonaisuudessaan valurautapannulla.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2017

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Reseptin ainekset (8 annosta)
Runebergin pannukeksin taikina
- 75 gvoita
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 kplkananmuna
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 dlmantelijauhetta
- 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlruokasoodaa
- 1/2 tlkardemummaa
- 1/2 tlkanelia
- 1/2 tlpomeranssinkuorta
- 5 rklvadelmahilloa
Runebergin pannukeksin kuorrute
- 1/2 kplkananmunan valkuainen
- 2 dltomusokeria
Runebergin pannukeksi valmistuu näin:
- Sulata voi valurautapannulla ja lisää sekaan sokeri. Anna sokerin hieman sulaa. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna (jäähtymistä voi nopeuttaa kaatamalla seos toiseen kulhoon).
- Yhdistä kaikki kuivat ainekset sekä mausteet keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lusikoi runebergin pannukeksin päälle vadelmahilloa ja paista keksiä 175 asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.
- Jäähdytä runebergin pannukeksi ja lisää päälle sokerikuorruteraidat.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Maku

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti
Maku

Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
Maku

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Pannukeksi – tästä jätticookiesta riittää useammallekin herkkusuulle
Maku

Amerikkalaiset cookiet
Maku