Maku

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Runebergin pannukeksin maun lähtökohtana ovat perinteiset klassikkotortut. Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus onnistuu kokonaisuudessaan valurautapannulla.
0
0
Julkaistu: 3.2.2017


Ainekset (8 annosta)

Runebergin pannukeksin taikina

  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 5 rklvadelmahilloa

Runebergin pannukeksin kuorrute

  • 1/2 kplkananmunan valkuainen
  • 2 dltomusokeria
Tulosta

Runebergin pannukeksi valmistuu näin:

  1. Sulata voi valurautapannulla ja lisää sekaan sokeri. Anna sokerin hieman sulaa. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna (jäähtymistä voi nopeuttaa kaatamalla seos toiseen kulhoon).
  2. Yhdistä kaikki kuivat ainekset sekä mausteet keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lusikoi runebergin pannukeksin päälle vadelmahilloa ja paista keksiä 175 asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.
  4. Jäähdytä runebergin pannukeksi ja lisää päälle sokerikuorruteraidat.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Kommentoi »