Runebergin mutakakku – herkku yhdistää klassikkotortun alkuperäiset maut uudella tavalla
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minRunebergin mutakakku sisältää klassisen runebergintortun maut: kardemummaa, piparkakkuja, mantelia ja vadelmaa. Ota talteen Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen helppo ohje!
KA
4.6
Kuvat
Julkaistu 1.2.2023

Runebergin mutakakku – herkku yhdistää klassikkotortun alkuperäiset maut uudella tavalla
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Pohja
- 150 g voita
- 100 gmantelimassaa
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 tljauhettua kardemummaa
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 3munaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- ½ dl korppujauhoja
- 100 gkotimaisia vadelmia
Lisäksi
- 2 dlvispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1–2 tlpunssia
- koristeluun vadelmia ja mantelilastuja
Runebergin mutakakku – ohje:
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 22–24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
- Revi mantelimassa kulhoon. Lisää sokerit, kardemumma ja piparkakkumauste.
- Vatkaa seosta sähkövatkaimella. Lisää munat sekaan yksi kerrallaan. Vatkaa, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
- Lisää jauhot ja sula voi käännellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Painele vadelmia kakun päälle.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Jätä kakku jäähtymään vuokaan.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja punssilla.
- Nosta Runebergin mutakakku tarjolle. Levitä kerma kakun päälle ja koristele vadelmilla sekä mantelilastuilla.
Vinkit!
- Gluteenittoman kakun saat vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
- Maidoton versio kakusta syntyy margariinilla ja kasvivispillä.

Runsaammin ruunaria! Runebergin kahvikakku kätkee sisäänsä mehevän vadelmaraidan
Kotivinkki

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
Unelmien Talo&Koti

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Maku

Kinuskikissa laittoi klassikon uusiksi – näin leivot mehevän Runebergin rullan
Unelmien Talo&Koti

Crostata murumaisella pohjalla ja vadelmahillolla – helppo italialainen piirakka Runebergin päivän henkeen
Unelmien Talo&Koti

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku