Unelmien Talo&Koti

Runebergin mutakakku – herkku yhdistää klassikkotortun alkuperäiset maut uudella tavalla

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Runebergin mutakakku sisältää klassisen runebergintortun maut: kardemummaa, piparkakkuja, mantelia ja vadelmaa. Ota talteen Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen helppo ohje!
KA
4.6
0
Julkaistu 1.2.2023


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 150 g voita
  • 100 gmantelimassaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tljauhettua kardemummaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 3munaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • 100 gkotimaisia vadelmia

Lisäksi

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1–2 tlpunssia
  • koristeluun vadelmia ja ­mantelilastuja
Tulosta

Runebergin mutakakku – ohje:

  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin ­22–24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Sulata voi ja jätä se ­jäähtymään.
  3. Revi mantelimassa kulhoon. Lisää sokerit, kardemumma ja ­piparkakkumauste.
  4. Vatkaa seosta ­sähkövatkaimella. Lisää munat sekaan yksi kerrallaan. Vatkaa, kunnes kaikki aineet ovat ­sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
  5. Lisää jauhot ja sula voi ­käännellen taikinaan. Kaada ­taikina vuokaan.
  6. Painele vadelmia kakun päälle.
  7. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Jätä kakku jäähtymään ­vuokaan.
  9. Vatkaa kerma napakaksi ­vaahdoksi ja mausta sokerilla ja punssilla.
  10. Nosta Runebergin mutakakku tarjolle. Levitä kerma kakun päälle ja koristele vadelmilla sekä mantelilastuilla.

Vinkit!

  • Gluteenittoman kakun saat vaihtamalla jauhot ­gluteenittomiin.
  • Maidoton versio kakusta syntyy margariinilla ja ­kasvivispillä.

Kommentoi »