4,8(6)
Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Tee kätevästi runeberginkakku useammalle syöjälle. Runeberginkakussa on torttujen tuttu maku ja suloinen ulkonäkö!
Julkaistu 31.1.2017
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
Taikina
200 gvoita
2 dlsokeria
2 kplmunaa
1/2 tlkarvasmanteliaromia
3 dlvehnäjauhoja
2 dlkeksinmuruja
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa
Kostutus
1 dlvettä
1/2 tlappelsiiniaromia
Kakun kuorrutus
1 dltomusokeria
1/2 rklvettä
1 1/2 dlvadelmahilloa
Lisäksi
voita ja korppujauhoja (jauhotukseen)

Runeberginkakku – ohje:

  1. Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota n. 24-senttinen kakkuvuoka (sydämenmuotoinen tai pyöreä). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi karvasmanteliaromi.
  3. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi, yhdistä jauhoihin ja leivinjauheeseen. Kääntele jauhot vaahtoon, sekoituksen loppuvaiheessa lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina vuokaan, tasoita lastalla. Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  5. Sekoita kostukkeen aineet, sivele kakun päälle. Yhdistä tomusokeri ja vesi, lusikoi pursotinpussiin. Lusikoi vadelmahillo siististi kakun reunoille, viimeistele tomusokerikuorrutteella. Säilytä kakkua peitettynä huoneenlämmössä.
2 kommenttia