Maku

Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Tee kätevästi runeberginkakku useammalle syöjälle. Runeberginkakussa on torttujen tuttu maku ja suloinen ulkonäkö!
5
2
Julkaistu: 31.1.2017


Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlkarvasmanteliaromia
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkeksinmuruja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlmaitoa

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlappelsiiniaromia

Kakun kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1/2 rklvettä
  • 1 1/2 dlvadelmahilloa

Lisäksi

  • voita ja korppujauhoja (jauhotukseen)
Tulosta

Tee runeberginkakku näin:

  1. Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota n. 24-senttinen kakkuvuoka (sydämenmuotoinen tai pyöreä). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi karvasmanteliaromi.
  3. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi, yhdistä jauhoihin ja leivinjauheeseen. Kääntele jauhot vaahtoon, sekoituksen loppuvaiheessa lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina vuokaan, tasoita lastalla. Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
  5. Sekoita kostukkeen aineet, sivele kakun päälle. Yhdistä tomusokeri ja vesi, lusikoi pursotinpussiin. Lusikoi vadelmahillo siististi kakun reunoille, viimeistele tomusokerikuorrutteella. Säilytä kakkua peitettynä huoneenlämmössä.
2 kommenttia