Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Tee kätevästi runeberginkakku useammalle syöjälle. Runeberginkakussa on torttujen tuttu maku ja suloinen ulkonäkö!

Reseptin ainekset 12 palaa
Taikina
200 gvoita
2 dlsokeria
2 kplmunaa
1/2 tlkarvasmanteliaromia
3 dlvehnäjauhoja
2 dlkeksinmuruja
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa
Kostutus
1 dlvettä
1/2 tlappelsiiniaromia
Kakun kuorrutus
1 dltomusokeria
1/2 rklvettä
1 1/2 dlvadelmahilloa
Lisäksi
voita ja korppujauhoja (jauhotukseen)
Runeberginkakku – ohje:
- Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota n. 24-senttinen kakkuvuoka (sydämenmuotoinen tai pyöreä). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi karvasmanteliaromi.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi, yhdistä jauhoihin ja leivinjauheeseen. Kääntele jauhot vaahtoon, sekoituksen loppuvaiheessa lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina vuokaan, tasoita lastalla. Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
- Sekoita kostukkeen aineet, sivele kakun päälle. Yhdistä tomusokeri ja vesi, lusikoi pursotinpussiin. Lusikoi vadelmahillo siististi kakun reunoille, viimeistele tomusokerikuorrutteella. Säilytä kakkua peitettynä huoneenlämmössä.